niedziela, 4 sierpnia 2013

Babeczki z malinami i kremem z białej czekolady



Kruche babeczki z delikatnym kremem z białej czekolady z dodatkim pachnących malin prosto z ogródka

Składniki:


  • 100 g zimnego masła
  • 1 szklanka mąki
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 1 żółtko
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 200 g białej czekolady
  • świeże maliny



Przygotowanie:

Mąkę, masło, cukier puder i żółtko siekamy nożem, następnie zagniatamy, owijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Foremki na babeczki smarujemy masłem. Po wyjęciu ciasta z lodówki rozwałkowujemy je na grubość 5 mm, wycinamy kółka o średnicy naszych foremek, oraz wylepiamy foremki ciastem. Piekarnik nagrzewamy do 180 st i pieczemy babeczki około 15 minut tak do zarumienienia. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do ostygnięcia. Śmietanki ubijamy na sztywno. Do ubitej smietanki przekładamy czekoladę i miksujemy do połączenia składników. Masą napełniamy ostygnięte babeczki oraz dekorujemy malinami. 

Smacznego!



6 komentarzy:

  1. Pyszności ! Uwielbiam takie babeczki !!!
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie
    myszkagotuje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. może być bardzo smacznie :) idę jutro po śmietankę 30% :)

    OdpowiedzUsuń
  3. śliczne pyszne maleństwa:)

    OdpowiedzUsuń
  4. maliny i biała czekolada- dla mnie bomba :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetne babeczki, z malinami uwielbiam ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...