Babeczki z malinami i kremem z białej czekolady

Kruche babeczki z delikatnym kremem z białej czekolady z dodatkim pachnących malin prosto z ogródka

Składniki:
  • 100 g zimnego masła
  • 1 szklanka mąki
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 1 żółtko
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 200 g białej czekolady
  • świeże maliny


Przygotowanie:

Mąkę, masło, cukier puder i żółtko siekamy nożem, następnie zagniatamy, owijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Foremki na babeczki smarujemy masłem. Po wyjęciu ciasta z lodówki rozwałkowujemy je na grubość 5 mm, wycinamy kółka o średnicy naszych foremek, oraz wylepiamy foremki ciastem. Piekarnik nagrzewamy do 180 st i pieczemy babeczki około 15 minut tak do zarumienienia. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do ostygnięcia. Śmietanki ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietanki przekładamy czekoladę i miksujemy do połączenia składników. Masą napełniamy ostygnięte babeczki oraz dekorujemy malinami. 

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

7 komentarzy: