piątek, 9 sierpnia 2013

Jagodzianki



Dla niektórych jagodzianki to bułki ale dziś będą po mojemu czyli super ekstra jagodowe babeczki

Ilość: około 14 sztuk

Składniki:

  • 2 szklanki mąki 
  • 1/2 szklanki cukru 
  • cukier waniliowy 
  • nie cała łyżeczka sody 
  • 1 szklanka mleka 
  • 80 g rozpuszczonej margaryny 
  • 2 jajka 
  • jagody 



Przygotowanie:

Rozpuszczamy margarynę, odstawiamy do ostudzenia. Jajka mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mleko, mąkę, sodę, wystygniętą margarynę Mieszamy wszystkie składniki. Wsypujemy jagody i delikatnie mieszamy. Do foremek muffinkowych nakładamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 st przez około 20-25 minut. 

Smacznego!



14 komentarzy:

  1. A ile tego cukru waniliowego ?

    OdpowiedzUsuń
  2. babeczki z jagodami , lecz to nie jagodzianki - bułka drozdzowa z jagodami i najsmaczniejsze w malenkiej cukierni w olsztynku , mało ciasta za to w srodku ogromna ilosc swierzych jagod , az kapało po ugryzieniu, z osrodka wypoczynkowego gdy ktos jechał to przywozil po 60 takich na rodzinke po 10 to było malo moj syn sam wcinał 5 i biegł plywac do jeziora

    OdpowiedzUsuń
  3. Z jednej strony kusi smakiem i wyglądem, z drugiej strony boję się o swoją de.... :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Babeczki świetnie się prezentują, pozdrawiam.
    Zobacz tez bułki
    http://inews.com.pl/WordPress3/jagodzianki

    OdpowiedzUsuń
  5. Smaczne. I znowu nie schudnę :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Moje ulubione z jagodami! Pycha :) Mięciutkie i mokre w środku :)

    OdpowiedzUsuń
  7. czekamy na świeże jagody i do dzieła :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Zrobię te babeczki mojej familii:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...