wtorek, 6 sierpnia 2013

Omlet biszkoptowy z truskawkami i bitą śmietaną



Soczyste i pachnące słońcem truskawki z bitą śmietaną na puszystym omlecie 

Składniki:

  • 3 jajka 
  • 3 łyżki mąki 
  • szczypta soli 
  • masło do smażenia 


Przygotowanie:

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, następnie dodajemy mąkę i żółtka, miksujemy na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Patelnię nagrzewamy i smarujemy odrobiną masła oraz przelewamy masę jajeczną. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Omlet można podawać z wieloma dodatkami: dżemem, miodem, czekoladą... u nas dziś jest z truskawkami i bitą śmietaną. 

Smacznego!



5 komentarzy:

  1. Wygląda pysznie, zjadłabym cały od razu, u mnie dziś gofry z bitą śmietanką(Pilos jest dobra), niestety truskawek brak :(

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda genialnie, aż serce pęka, że sezon truskawkowy już za nami...

    http://appetiteforlife.blog.pl/

    OdpowiedzUsuń
  3. jadłabym, szczególnie z tymi truskaweczkami i czekoldą! mm.. Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  4. muszę koniecznie wypróbować :) :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...