niedziela, 24 listopada 2013

Żeberka w miodzie



Miękkie, pełne smaku i aromatu, słodko - ostre żeberka

Składniki:

  • 1 kg żeberek 
  • kilka ząbków czosnku 
  • 2 łyżki musztardy krymskiej 
  • 2 łyżki miodu naturalnego 
  • sól, pieprz, papryka słodka 



Przygotowanie:

Żeberka kroimy w mniejsze kawałki. W naczyniu żaroodpornym nacieramy solą, pieprzem, papryką słodką i czosnkiem. Odstawiamy na około 2 godziny. 


Następnie do żeberek dolewamy ok 4 łyżki wody oraz pieczemy w piekarnika pod przykryciem przez około 1h – 1,5h w temp 200 st. (do miękkości). Musztardę mieszamy z miodem i polewamy żeberka. Potem pieczemy je bez przykrycia jeszcze około 15 min. Świetnie smakują z chlebem, jak również z ziemniakami. 

Smacznego!




2 komentarze:

  1. a przeciez nie wolno laczyc miesa z ziemniakami..to jak wreszcie?//

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...