niedziela, 15 grudnia 2013

Kakaowe muffinki



Idealne babeczki do kawy z lekką nutą cynamonu

Ilość: 30 sztuk

Składniki:

  • 4 jajka 
  • 1 szklanka cukru 
  • cukier cynamonowy (40g) 
  • 4 szklanki mąki 
  • 2 szklanki mleka 
  • 200 g margaryny 
  • 1 łyżka sody oczyszczonej 
  • 3 łyżki kakao 



Przygotowanie:

Rozpuszczamy margarynę, odstawiamy do ostudzenia. Jajka mieszamy z cukrem i cukrem cynamonowym. Dodajemy mleko, mąkę, sodę, kakao, wystygniętą margarynę oraz mieszamy wszystkie składniki. Do foremek muffinkowych nakładamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 st przez około 20-25 minut. 

Smacznego!



3 komentarze:

  1. Twoje babeczki wyglądają bardzo apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Tylko dlaczego margaryna? Nie używajmy margaryn do ciast, tylko masło !!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają jak kupa kupy.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...