niedziela, 29 grudnia 2013

Karp smażony



Smaczne i słodkawe mięso karpia obtoczone w chrupiącej skórce

Składniki:


  • karp 
  • mąka 
  • jajko 
  • sól 
  • pieprz 
  • bułka tarta 


Przygotowanie:

Karpia oczyszczamy, kroimy na dzwonki, moczymy w wodzie, a następnie osuszamy. Dzwonki oprószamy mąką, maczamy w jajku wymieszanym z solą i pieprzem oraz obtaczamy w bułce tartej.


Smażymy na rozgrzanym oleju na chrupiący, czerwony kolor. 

Smacznego!



3 komentarze:

  1. Hmmm chrupiąca skórka jak najbardziej :-) ale nie karp :-( straszny mam uraz do tej ryby :-) wiem że są jej miłośnicy :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Karp w dzwonkach i obtaczany w kaszce mannej, jakie to pyszne, spróbuj, jadłam będąc gościem we Francji. Reszta tak samo, sól, olej, jako.

    OdpowiedzUsuń
  3. Zjadłabym go teraz - mamy kwiecień:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...