poniedziałek, 23 grudnia 2013

Krokiety z wafli ze szpinakiem



Proste w wykonaniu i bardzo smaczne krokiety 

Ilość: 25 sztuk

Składniki:

  • opakowanie wafli (5 wafli) 
  • 450 g szpinaku mrożonego 
  • 1 łyżka śmietany 
  • kilka ząbków czosnku 
  • sól, pieprz 
  • 3-4 jajka 
  • bułka tarta 


Przygotowanie:

Szpinak podsmażamy z czosnkiem przecisniętym przez praskę i śmietaną. Solimy i pieprzymy do smaku. Szpinak nie może być całkowicie odparowany z wody. Na wafel wykładamy szpinak, smarujemy i zostawiamy na około 3-4 minuty aby wafel zmięk, następnie zawijamy, składając na 5 części oraz kroimy na 5 kawałki. Przygotowane krokiety panierujemy w jajku rozmieszanym z solą i pieprzem i w bułce tartej. 

   


Smażymy na rozgrzanym oleju. 

Smacznego!


7 komentarzy:

  1. Lubię takie krokiety, tylko że u mnie musiałby być inny farsz. Nie lubię szpinaku :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny przepis. Jadlem takie krokiety z farszem jak na ruskie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. woow swietny pomysl, miałam kiedy sokazje jesc pierogi ruskie w wafle:) pozdrawiam z http://zdrowo-dietetycznie.bloog.pl/

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam szpinak !!! :) Mogłabym go jeść garściami :) Super przepis

    OdpowiedzUsuń
  5. Rzeczywiście, wygląda na prosty i smaczny przepis. Jak tylko wypróbuje dam Tobie znać jak smakowały :)))

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam szpinak, ale w połączeniu z waflami...ciekawe, muszę wypróbować

    OdpowiedzUsuń
  7. muszą być pyszne:) ciekawy pomysł;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...