niedziela, 8 grudnia 2013

Sałatka z czerwonej kapusty



Smaczna i zdrowa sałatka, która doskonale pasuje do obiadu

Składniki:

  • 1/2 małej czerwonej kapusty 
  • 1 cebula 
  • 1 jabłko, ok. 6 małych ogórków konserwowych 
  • sól, świeżo mielony pieprz 
  • 1 łyżka oliwy 
  • ok. 6 łyżek zalewy z ogórków 


Przygotowanie:

Kapustę szatkujemy, zagotowujemy i odcedzamy przez sito, na którym znajduje się pokrojona w kostkę cebula (musi się zaparzyć). Następnie dodajemy zalewę z ogórków (według uznania), obrane i pokrojone w kostkę jabłko oraz ogórki. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i oliwą. Sałatka ta najlepiej smakuje z kaczką duszoną z grzybami i kopytkami. 

Smacznego!



2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...