Banany w czekoladzie

Pyszny deser bananowy przypominający lody na patyku 

Składniki:
  • 4 banany 
  • 50 g mlecznej czekolady 
  • 50 g gorzkiej czekolady 
  • 1 łyżeczka oleju 
  • orzeszki ziemne 
  • dodatkowo: wykałaczki



Przygotowanie:

W kąpieli wodnej rozpuszczamy połamaną czekoladę z olejem. Banany obieramy ze skórki i przekrawamy na pół oraz nabijamy na wykałaczki. Orzeszki ziemne drobno siekamy. Przygotowane banany oblewamy czekoladą i posypujemy orzeszkami. Czekamy kilka minut, aż czekolada zastygnie i deser jest gotowy do zjedzenia. W upalne dni banany, przed polaniem czekoladą można wstawić do zamrażarki. 

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

6 komentarzy:

  1. Bardzo fajny wizualnie sposób podania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuje za odpowiedz ;) mi się nie pokazuje.
    A banany wyglądają pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Matko! Wygląda przepysznie. Niebawem córka ma urodziny, to zrobię. Daję do zakładek :D Z tym, że zastąpię orzechy czymś innym, bo ona nie może.

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo ciekawie moglo by byc z rumem

    OdpowiedzUsuń