wtorek, 11 lutego 2014

Jajka nadziewane pieczarkami



Faszerowane jajka to mało składnikowa przekąska, która wyśmienicie smakuje

Składniki:

  • 6 jaj 
  • 300 g pieczarek 
  • 1 łyżka majonezu 
  • sól i pieprz 


Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. W międzyczasie przetarte na grubych oczkach pieczarki smażymy z solą i pieprzem do odparowania wody. Obrane i ostygnięte jajka przekrajamy na pół oraz wyciągamy żółtka, które dusimy i mieszamy z ostudzonymi pieczarkami i majonezem. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziewamy połówki jajek. Tak podane jajka znakomicie smakują z serem żółtym. 

Smacznego!



7 komentarzy:

  1. często takie robię pyszne

    OdpowiedzUsuń
  2. proponuje dodać do majonezu łyżeczkę chrzanu, świetnie podkreśli smak:) pyszny przepis:)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeszcze nie robiłam ale na pewno spróbuję :D

    OdpowiedzUsuń
  4. nieapetyczny wygląd

    OdpowiedzUsuń
  5. Na pewno wyśmienicie smakują :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Jutro robię wstęp do Świąt- m.in. jajka faszerowane z pieczarkami, gdyż moja rodzina przyjedzie do domu ok. 3 rano, więc mogę im zaserwować namiastke dania świątecznego !! Wesołych Świąt z Wrocławia!

    OdpowiedzUsuń
  7. super pomysł, Często jem jaka w takiej odsłonie bardzo mi się podobają :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...