niedziela, 9 marca 2014

Grzanki



Grzanki to nie tylko wyśmienity dodatek do zup, sosów oraz gulaszu, ale również znakomita przekąska

Składniki:

  • bagietka 
  • masło 
  • 5 ząbków czosnku 
  • sól 


Przygotowanie:

Bagietkę kroimy na kromki o grubości około 1 cm. Masło mieszamy z przeciśniętym przez praskę lub posiekanym czosnkiem i solą. Pokrojoną bagietkę smarujemy masłem, układam na blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 st. Grzanki pieczemy do ładnego zarumienienia. Grzanki można także robić z innymi dodatkami takimi jak: koperek, papryka, oregano, bazylia... Tutaj propozycja grzanek z kurkumą. 



5 komentarzy:

  1. Zajrzałam pierwszy raz......fajnie tu a grzaneczki takie rumiane, że chciałoby się schrupać.... ;))
    Zapraszam też do mnie....:)

    OdpowiedzUsuń
  2. sama często robię! potwierdzam, nadają się do wielu spraw! ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. robie tak samo :) rodzinka zawsze się zachwyca

    OdpowiedzUsuń
  4. Jadłam nie raz ale i tak dalej mnie to zachwyca.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...