niedziela, 11 maja 2014

Muffiny z rabarbarem



Proste w wykonaniu muffiny z kawałkami rabarbaru

Ilość: około 16 sztuk

Składniki:

  • 2 szklanki mąki 
  • 1/2 szklanki cukru 
  • cukier waniliowy 
  • 1,5 łyżeczki sody 
  • 1 szklanka mleka 
  • 80 g rozpuszczonej margaryny 
  • 2 jajka 
  • kilka łodyg rabarbaru



Przygotowanie:

Rabarbar kroimy w kostkę, przysypujemy łyżką cukru i odstawiamy. Rozpuszczamy margarynę, odstawiamy do ostudzenia. Jajka mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mleko, mąkę, sodę i wystygniętą margarynę. Mieszamy wszystkie składniki. Wsypujemy przygotowany rabarbar i mieszamy. Do foremek muffinkowych nakładamy ciasto.

 

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 st przez około 20-25 minut. 

Smacznego!



14 komentarzy:

  1. mmm przepyszne uwielbiam je, ale z truskawkami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja właśnie się zastanawiam, co wyczarować z udziałem rabarbaru :) Muffiny super Ci wyszły!

    OdpowiedzUsuń
  3. Po raz kolejny zakrzyknę, że wszystko co z rabarbaru to wypas maksymalny... :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Szybkie w wykonaniu i smaczne

    OdpowiedzUsuń
  5. Klasycznie;)
    dziękuję za udział w akcji rabarbarowej:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie babeczki :) Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  7. mam jagody, lece do kuchni

    OdpowiedzUsuń
  8. mmm, cudne... z jagodami

    OdpowiedzUsuń
  9. PYSZNE, W SAM RAZ DO PORANNEJ KAWUNI :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Dziękuje za zaproszenie :) Twoje muffiny z pewnością są apetyczne.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  11. Pyszne babeczki. Super! ;)
    Zapraszam do mnie na domowe lody - prosty przepis ;)
    wenus-lifestyle

    OdpowiedzUsuń
  12. Wyglądają znakomicie, pyszności :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...