Pancakes z truskawkami i miodem

Pancakes czyli puszyste amerykańskie naleśniki, które zawsze wychodzą idealnie

Ilość: około 12-15 sztuk

Składniki:
  • około 3/4 szklanki mleka 
  • 1 szklanka mąki 
  • 2 jajka 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 
  • cukier waniliowy 
  • 2 łyzki cukru 
dodatkowo:
  • miód 
  • truskawki 




Przygotowanie:

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy mleko i jajka oraz wszystko miksujemy do uzyskania jednolitej masy o konsystencji gęstej śmietany. Placuszki smażymy na rozgrzanej, suchej patelni naleśnikowej. Gotowe pancakes podajemy z truskawkami i polane miodem. 

Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

7 komentarzy:

  1. Normalnie perfekcyjne, apetycznie wyglądają.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglądają przesmacznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo smakowite. C prawda za miodem nie przepadam,ale może z syropem klonowym.

    OdpowiedzUsuń
  4. Apetyczne i kolorowe! A do tego ten miód - pycha!

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyszły bardzo apetyczne:) Polecam!!!

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądają pysznie! Uwielbiam je! !

    OdpowiedzUsuń