poniedziałek, 7 lipca 2014

Dżem jagodowy



Dżem jagodowy jest smaczny, prosty w przygotowaniu i idealny do naleśników i gofrów

Ilość: 6 słoików 500 ml

Składniki:

  • 3 kg jagód 
  • 1 kg cukru 



Przygotowanie:

Jagody płuczemy, osączamy i mielimy przez maszynkę. Następnie smażymy na małym ogniu przez około 2-3 godz. do lekkiego zgęstnięcia. Do jagód dodajemy cukier i smażymy jeszcze około 40 minut. Dżem nakładamy do słoików i pasteryzujemy. 

Smacznego!



10 komentarzy:

  1. Mniam :-) ja chcę jeden słoiczek !!!!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Gofry z nim są wspaniałe:)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda i brzmi świetnie :)
    w zimie będzie smakował obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. w tym roku tylko raz byłam na jagodach, zdecydowanie za mało, bo chciałabym jeszcze kilka słoików dżemu zrobić;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Właśnie wróciłam z jagód. Na robiłeś mi ochotników na dżemik.

    OdpowiedzUsuń
  6. Właśnie wróciłam z jagód. Na robiłeś mi ochotników na dżemik.

    OdpowiedzUsuń
  7. Ooo pyszności! Pewnie, dżem jagodowy pyszny do wszystkiego :)

    OdpowiedzUsuń
  8. O matko chcemy taki dżem! Musi być cudowny na gofrach ^^

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...