Sałatka z ryżu makaronowego

Apetyczna i banalnie prosta w przygotowaniu sałatka z ryżem makaronowym i selerem

Składniki:
  • 250 g ryżu makaronowego 
  • 5-6 średniej długości łodyg selera naciowego (bez liści) 
  • puszka kukurydzy 
  • 200 g sera żółtego gouda 
  • 3 łyżki majonezu 
  • sól i pieprz 


Przygotowanie:

Do wrzącej się, lekko osolonej wody wrzucamy makaron, a po 2-3 minutach gotowania wrzucamy drobno pokrojone łodygi selera. Całość gotujemy do miękkości makaronu, odcedzamy i studzimy. Ser kroimy w drobną kostkę i mieszamy z makaronem, kukurydzą i majonezem oraz doprawiamy solą i pieprzem. 

Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

2 komentarze:

  1. Pycha, uwielbiam takie sałatki :-) z selerem naciowym jeszcze nie jadłam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. apetyczna- dodałabym tylko czerwona paprykę dla kolorku:)

    OdpowiedzUsuń