Szaszłyki

Fantastyczny pomysł na mięso i warzywa z patyka

Ilość: 5 sztuk

Składniki:
  • około 300 g schabu 
  • 1 papryka zielona 
  • 2-3 cebule 
  • 6 pieczarek 
  • pikantna przyprawa do grilla 
  • olej 



Przygotowanie:

Mięso kroimy w kostkę oraz mieszamy z przyprawami i odstawiamy na około 1 godzinę. W międzyczasie paprykę kroimy na kawałki, cebulę i pieczarki w grube talarki. Na wykałaczki do szaszłyków nabajmy na zmianę mięso, cebulę, paprykę i pieczarki. 


Szaszłyki skrapiamy olejem i pieczemy na grillu. 

Smacznego!



Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

4 komentarze:

  1. Ale pysznie wyglądają.... narobiłaś mi smaku na grilla :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Łooo jak mówi mój kolega :) Ale bym się poczęstowała :)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetna sprawa :) często u mnie w domu się pojawiają bo są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie szaszłyki! Na grilla idealne. :-)

    OdpowiedzUsuń