poniedziałek, 1 grudnia 2014

Pieczony boczek



Aromatyczny i soczysty boczek to znakomita propozycja jako dodatek do pieczywa

Składniki:

  • 1 kg boczku 
  • czosnek 
  • pieprz 
  • marynata staropolska pikantna 
  • 4 łyżki wody 



Przygotowanie:

Boczek nakłówamy i wkładamy kawałki czosnku, następnie nacieramy przyprawami oraz odstawiamy na 4-5 godz. 


Boczek pieczemy przez około 1 godzinę w temp 190 st. Po około 30 min pieczenia boczek skrapiamy 4 łyżkami wody. Upieczony boczek zostawiamy do zastygnięcia.

Smacznego!



7 komentarzy:

  1. Ale boczuś mój małż byłby w siódmym niebie. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj mój mężuś byłby zachwycony jakby taki mógł zjeść :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. :)) i mój też i mój też byłby zachwycony :) ale sama też bym z chęcią plasterek wszamała :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Co za widok! Ależ smakowity boczuś :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię taki pieczony boczek, lepszy jest niż te wędliny kupione w sklepie. Tylko, że po upieczeniu zostaje się jego o połowę mniej...
    Dziękuję za wizytę na moim blogu.
    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...