czwartek, 4 grudnia 2014

Roladki wołowe



Proste w przygotowaniu roladki wołowe to nie tylko znakomite danie obiadowe, ale również świetna przystawka na ciepło

Składniki:

  • 600 g udźca wołowego 
  • 200 g wędzonego boczku 
  • ostra musztarda 
  • ogórki konserwowe 
  • papryka marynowana 
  • 1 szklanka piwa 
  • 1 cebula 
  • 3-4 liście laurowe 
  • olej do smażenia 



Przygotowanie:

Wołowinę kroimy na plastry, a następnie dobrze rozbijamy. Każdy plaster wołowiny smarujemy łyżeczką ostrej musztardy, kładziemy plaster wędzonego boczku, ogórka konserwowego i paprykę marynowaną. Tak przygotowane mięso zawijamy w roladki i przekłuwamy wykałaczką aby nam się nie rozwijały.

  

Roladki obsmażamy na rozgrzanym oleju oraz układamy w naczyniu żaroodpornym. Potem zalewamy piwem, dodajemy liście laurowe i przykrywamy pokrojoną w plastry cebulą. 

 

Roladki pieczemy pod przykryciem przez około 1,5 godz. w temp 180 st.

Smacznego!



7 komentarzy:

  1. Uwielbiam wołowe roladki :) Pozdrawiam <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Własnie takiego pomysłu było mi trzeba!Dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wołowe roladki są rarytasem w każdym domu, uwielbiane i wyczekiwane, także nie takie proste do zrobienia..Ale widzę, że pięknie Ci wyszły.
    Pozdrawiam,
    https://cukierkowegotowanie.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękne. Dawno nie jadałam, a Twoje wyglądają tak apetycznie, ze nabrałam na nie dużej ochoty!:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Super , są ekstra dawno nie robiłam , dziekuję za podpowiedź , pozdrawiam cieplutko :-))

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...