Sałatka z selerem

Smaczna i bardzo łatwa w przygotowaniu sałatka. Idealna w razie niezapowiedzianych gości

Składniki:
  • słoiczek selera konserwowego (350 g)
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 czerwona papryka świeża lub konserwowa
  • puszka kukurydzy (340 g)
  • szczypiorek
  • 2 łyżki śmietany
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz świeżo mielony 



Przygotowanie:

Seler oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Jajka i paprykę kroimy w drobną kostkę. Następnie przekładamy do miski seler, kukurydzę, jajka, paprykę i drobno pokrojony szczypiorek. Składniki dokładnie mieszamy i dodajemy majonez wymieszany z śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę schładzamy w lodówce ok. 1/2 godz.


Smacznego!



Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

10 komentarzy: