tag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post2512373846186048701..comments2024-03-28T20:56:03.837+01:00Comments on Obżarciuch: Kiszona kapustaObżarciuchhttp://www.blogger.com/profile/15027195344973245170noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-19856960506336708242016-10-18T20:50:30.507+02:002016-10-18T20:50:30.507+02:00Tak się kisi kapustę brawo dla anonimowego
Tak się kisi kapustę brawo dla anonimowego<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15149039071349118257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-71521958654099324582014-11-12T03:47:00.590+01:002014-11-12T03:47:00.590+01:00KOCHANI DO KISZENIA NIE DODAJE SIĘ MARCHWI /march...KOCHANI DO KISZENIA NIE DODAJE SIĘ MARCHWI /marchew brudzi kapustę na brrrr./ WG PN A to II gat!<br />JA ZANIM ZAPAKUJE DO SŁOIKÓW TO JĄ PODKISZAM W KAMIONCE LUB EMALIOWANYM NACZYNIU !dlatego że kapustę trzeba ODGAZOWAC przebijam kapustę do dna np za pomoca czystego kija do szczotki lub trzonka kopyści ! gdy kapusta 'łapie' kwas mlekowy układam ja do szklanych słoi i wynoszę do chłodnej piwnicy!<br />W handlu są plastikowe worki do kiszonek ,które wkłada się do plastikowych hoboków ,beczułek itp .Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-42234536478023875942014-10-20T13:12:10.411+02:002014-10-20T13:12:10.411+02:00Kocham kiszoną kapustę. Wiele jej nie trzeba aby b...Kocham kiszoną kapustę. Wiele jej nie trzeba aby była pyszna, choć kombinować też z nią można zz bardzo smacznym skutkiem. <br /><br />Pozdrawiam i zapraszam do nas - do kuchni matki i córki.Wypisz Wymalujhttps://www.blogger.com/profile/17230735628289936682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-36380912119935797912014-05-28T08:09:01.575+02:002014-05-28T08:09:01.575+02:00Pamiętam jak zawsze kisiliśmy kapustę w domu w wie...Pamiętam jak zawsze kisiliśmy kapustę w domu w wielkich glinianych garach to był smak :DApetycikhttp://kuchnia-moni.zgora.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-51114990937838713962014-01-26T20:05:24.959+01:002014-01-26T20:05:24.959+01:00% kilo to tylko na 1 bigos. Na zimę kiszę min. 30 ...% kilo to tylko na 1 bigos. Na zimę kiszę min. 30 kilo w kamiennym garze.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-22856004205162507762014-01-26T18:59:46.897+01:002014-01-26T18:59:46.897+01:00Dziękuję Ci za przepis. Prosto się robi a nie wied...Dziękuję Ci za przepis. Prosto się robi a nie wiedziałam jak i sądziłam, że to jakaś straszna robota. Zrobię domową. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1589522463436930538.post-62237345984330546242014-01-23T19:49:33.505+01:002014-01-23T19:49:33.505+01:00Ja kapustę zostawiam jeszcze na dobę (żeby odetchn...Ja kapustę zostawiam jeszcze na dobę (żeby odetchnęła po tym ubijaniu) i dopiero po tym czasie nakładam ją do słoików. Acha, dodaję też do kapusty 1-2 starte surowe marchewki. Kapustka ma wtedy ładny kolorek :)Ulka Whttps://www.blogger.com/profile/09336439325927182842noreply@blogger.com